2016. dec 04.

Ápoló kézkrém karácsonyillattal

írta: Szotyi művek
Ápoló kézkrém karácsonyillattal

Szuper, hogy egyre közelebb a karácsony, de az már nem annyira, hogy ilyen zord az időjárás. Előkerülnek a kesztyűk, amit én rendre otthon felejtek, úgyhogy nálam a kézkrém alapfelszerelés.

Na persze, legyen ebből is házi, csupa olyan alapanyagból, aminek el tudod olvasni a nevét, sőt, a nagy részét akár meg is ehetnéd ;)

krem1.jpg

...és persze nem is én lennék, ha nem lenne karácsony illata :D

Ehhez sem kell túl sok hozzávaló, és persze itt is kedvedre játszhatsz az alapanyagokkal.

Ha szeretted a múltkori ajakbalzsamot, ezt is biztos imádni fogod. Szánj rá 10 percet, hogy bármikor nálad lehessen a saját, szupertiszta kencéd, vagy lepd meg vele a barátnődet. Biztos hálás lesz érte :)

Hozzávalók:

40g sheavaj

30g kókuszolaj

20g kakaóvaj

4g méhviasz (kb 5x10cm-es darab)

4-4 csepp 100%-os narancs és fahéjolaj

Először nagyon alacsony lángon melegíts mindent össze, az olajok kivételével. Ha minden felolvadt, öntsd át egy mélyebb tálba, add hozzá az olajokat, és kezd el habosítani egy robotgéppel. Ne csináld kézzel mert azért ez eltart egy darabig. A lényeg, hogy miközben kevered, kihűl, viszont krémes, és könnyű marad az állaga. A kezdeti, sárgás, olajszerű állagot felváltja a (majdnem) fehér, krémes struktúra. Ha kihűlt, és már szilárd, öntsd át egy üvegbe, és gyakorlatilag már használhatod is. :)

 

 

 

 

Szólj hozzá